Știai că,
în anul 2020 numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive sau pe cale administrativă a fost de 22.785, din care 10.707 căsătorii desfăcute din vina ambilor soţi, conform Institutului Naţional de Statistică?
Nici eu nu ştiam, am aflat într-o zi când un prieten a venit la mine îngândurat:
- M-am gândit să divorţez, dar când am văzut ce mult costă m-am gândit că poate mai este o speranţă să-mi repar căsnicia. Prea mulţi oameni divorţează! Noi ne-am luat din dragoste, dar parcă nimic nu mai e cum trebuie. Ţipă la mine, ne certăm oricând din orice nimic. Îmi reproşează că nu mă implic, că nu fac nimic. Dacă duc fata în parc, țipă că de ce o duc că-i frig, dacă nu o duc, ţipă că de ce o ţin în casă… Îmi vine să-mi iau câmpii, să divorţez şi să o las singură, dar nu vreau să crească fata fără tată… Ne poţi ajuta? Ai o alternativă la divorț?
Din curiozitate, am verificat şi eu care sunt tarifele practicate în anul 2021 de către avocaţi. Am găsit ghidul orientativ al onorariilor minimale:
- pentru o cerere de divorţ care implică şi copii este de 2.200 lei
- asistarea sau reprezentarea părții la mediere /conciliere / negociere se taxează prin onorariu orar sau 440 lei ședința;
(presupunem doar 4 întâlniri 4*440 lei = 1760 lei)
- Notificări / adrese / corespondență se taxează prin onorariu orar, dar nu mai puțin de 330 lei
(presupunem facturarea doar a 4 ore 4*330 lei =1320 lei)
Total 5820 lei. E mult? E puțin?
Mai sunt cheltuielile cu timpul pierdut, greu de calculat!
Dar cel mai greu de cuantificat sunt lacrimile copilului care nu înţelege DE CE?
Când plouă prin acoperișul casei, ce faci, mergi la un croitor să pună fermoar la tabla prin care picură apa?
Nu!
Chemi un specialist în repararea acoperișului. Un om care are puterea, instrumentele şi abilităţile necesare să repare aceea tablă.
Da! Am alternativă. Pentru tine, pentru copil, pentru Voi 2, există o soluţie.
Eu, Florin Amariei am puterea, instrumentele şi abilităţile necesare.
Atât timp cât şi tu îţi doreşti, te pot ajuta să-ți repari căsnicia. Să transformi o relație amorțită într-una în care dragostea zvâcnește. Fiecare zi să fie un nou început.
Să fiți în aceeași barcă în care amândoi vâsliți umăr la umăr în aceeași direcție.
Cum? Te invit să faci parte din Programul Noi 2 – Trăieşte în armonie cu partenerul tău
Înainte de a-ți spune ce pot face pentru tine dă-mi voie să mă prezint. Numele meu este Florin Amariei.
Sunt:
- Master Coach și Masterand în Psihoterapie
- Trainer în metodologia terapiei de cuplu Prepare Enrich
- Certificat de The John Maxwell Team
- Acreditat în Leadership Educational, după un master în Mexic
Înainte să fac cursurile alegeam să mă ascund,
…atunci când eu și soția mea ne certam, eu mă retrăgeam în spatele unei cărți, mă închideam în cameră, nu mai vorbeam deloc cu ea, chiar și o săptămână. Îmi doream să fiu lăsat în pace.
Ea credea că nu o mai vreau deloc, devenea agresivă. În loc să tacă cum mi-aș fi dorit, mă agasa cu întrebări. Dădeam vina pe ea pentru orice, ajungeam să ne certăm din nimicuri, copii fugeau de noi.
Târziu, după multe cursuri mi-am dat seama că aduceam această temere din copilărie. Mă ascundeam când tatăl meu devenea un om agresiv cu mama şi cu noi. (Cea mai urâtă amintire o am de când a încercat să o omoare pe mama cu o furculiţă.)
Trebuia să lucrez întâi cu mine, să mă pun pe mine în ordine ca să pot salva căsnicia.
Abia când am înțeles mecanismul care stă la baza comunicării în cuplu, pot să spun că am început să trăiesc cu adevărat.
Am aplicat şi clienţilor mei. Vrei să ştii care a fost răspunsul soţiei prietenului meu?
Dragă Florin,
Sincer îți spun cât de tare mă bucur că am făcut acest curs, pentru că am reușit să văd cu alți ochi relația cu soțul meu. Dacă la început mi se părea un om dificil, greu de înțeles în multe împrejurări, pot spune că, în primul rând eu mi-am schimbat comportamentul și apoi, cu răbdare și tact, am învățat să-i repect stările emoționale, i-am descoperit cele trei nevoi psihologice de baza si astfel, deși el nu a participat la curs, am învățat să comunicăm, să ne respectăm, să detensionăm anumite situații aprinse, care, înainte, mi se păreau fără ieșire. Și, da! În urma absolvirii acestui curs, Noi 2, îți sunt foarte recunoscătoare pentru că relația noastră s-a schimbat mult în bine. Deci se poate! 🤗
Nu este singurul mesaj de acest fel.
Eu acum am o familie frumoasă. Mă străduiesc în fiecare zi să fiu un soț atent la nevoile soției și un tată înțelegător pentru cei 2 copii.
Ceea ce funcționează la Noi 2 este posibil să nu fie valabil pentru Voi 2.
De aceea am creat programul Noi 2 – Trăieşte în armonie cu partenerul tău.
Îți mai amintești ziua în care ați stat amândoi în fața ofițerului de stare civilă? Ce emoții simțeai atunci când a început să spună:
ARTICOLUL 48 din Constituția României
(1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
…Vă declar căsătoriți…
Simțeai fericire, nu-i așa?
A urmat sărutul scurt, timid, doar erau de față atât de multe persoane. Ai primit multe flori, buchete uriașe, abia le puteai cuprinde cu brațele, din cauza ambalajului lucios, alunecau, dar nu cădeau, deoarece, el, era acolo, gata să te ajute.
Zâmbetul lui tandru, mâna protectoare pe spatele tău, apăsarea ușoară prin care te ghida prin mulțime…
Îl priveai și tu cu dragoste; în sfârșit te simțeai împlinită ca femeie. În ochii lui îți vedeai frumusețea, pe care știai că o ai, dar parcă niciodată nu s-a oglindit atât de frumos.
Acum, albumul cu poze, e dosit undeva în bibliotecă, nici nu mai știi pe care raft. Atunci ați făcut multe poze cu familia și prietenii, le-ați primit cu emoție, le-ați aranjat cronologic, pe minute chiar, le-ați mai răsfoit de câteva ori la câteva aniversări, ați mai adăugat 2-3 poze și gata. Concediile organizate special pentru a mai sărbători un an din căsnicie abia dacă sunt imortalizate pe hartie. Pozele au rămas undeva în memoria telefonului folosit ca aparat foto.
Da, articolul 48 din Constituția României, a dat naștere unei familii pe care ți-o doreai cu ardoare.
Acum stai singură într-un balansoar pe terasă, cu mâna sprijinită pe o carte închisă, cu ochii lipiți de un apus incandescent. Ai vrea să citești noul roman; ai auzit-o pe Andreea Raicu vorbind despre el într-un podcast. Te-a făcut curioasă. Dar gândurile se întorc obsedant la momentul căsniciei.
Te înfioară plăcut și acum sentimentul de fericire pe care-l trăiai atunci. În sfârșit în viața ta a apărut bărbatul perfect.
Dar totuşi, undeva s-a rupt filmul de iubire. Dar unde? Mâinile soțului tău sunt lipite de tastatura laptopului, nu de trupul tău. Câteodată, doar din când în când, noaptea târziu, câte o îmbrățișare… E acolo în casă dar e din ce în ce mai străin. Răspunde monosilabic la orice întrebare, abia se ridică de pe scaun când îl chemi, nu are deloc inițiativă, nu comentează dacă vă faceți concediul la Jupiter în cort, sau la Hong Kong în hotel de 5 stele.
Sunt măritată, dar unde-i bărbatul din soţul meu?
Te întrebi dacă te-ai căsătorit sau ți-ai luat animal de companie…
Atâta pasivitate te scoate din calmul obișnuit și urli. Urli, ești agresivă psihic, dar nu te poți abține. Calmul lui te enervează din ce în ce mai mult.
Dacă soțul tău se satură într-o zi și spune că vrea să te părăsească?
Că vrea liniște atunci când vine acasă, nu aceleași reproșuri urlate?
…gura lumii nici pământul galben nu o acoperă!
Știi că vor fi bârfe. NU vrei să te privească oamenii pe stradă compătimitor că nu ai fost în stare să ții un bărbat lângă tine.
Te gândești la părinții tăi. Sunt bătrâni, poate nu mai au mult de trăit. Cum vor reacționa când vor auzi întrebările vecinilor curioși. Pe strada lor se cunosc toți cu toți, căsătorii, botezuri, nunți se fac împreună, nu te poți feri….
Dacă stai bine și analizezi, Vrei să păstrezi căsătoria.
…Se lasă seara simți adierea rece a vantului. Îmbraci flanelul croșetat de tine în ultimul concediu în care ați fost împreună. El și atunci stătea cu același laptop în brațe, tu cu un ochi la lucrul de mână cu celălalt la fetița care se juca singură în nisip.
A trecut timpul, între voi comunicarea este din ce în ce mai restrânsă. Acum din cauza restricțiilor sociale nu mai mergeți nicăieri împreună. Serile trec greu, orice convorbire este ca o transmisie telegrafică. Întrebări închise și răspunsuri scurte.
Dacă și viața s-ar putea croșeta după o schemă dată!!!
Deschizi laptopul, de când cu pandemia toată activitatea s-a mutat în on-line.
Ștergi mailurile care acum ți se par neimportante; nici nu mai știi de ce te-ai abonat la atât de multe situri. Modele pentru lucru de mână, în special pentru pasiunea ta croșetatul, rețete alimentare din țară și străinătate, informații despre atletism, ultimele ediții din podcasturi cu Andreea Raicu, Paul Olteanu și Andreea Marin….
Sunt atât de multe treburi de făcut prin casă, dar parcă nu-ţi mai vine să te înhami singură la treabă… Şi să-l vezi iar pe soţul tău că nu are chef de nimic, parcă nici să te cerţi cu el nu mai ai putere.
Te recunoști?
Ca ploaia care picură neîncetat prin acoperișul spart și îţi strică mobila, aparatele electrice, covoarele şi cărţile, așa sunt și certurile, care rod într-o căsnicie puțin câte puțin iubirea și încrederea.
Spre deosebire de părinţii noștri care trăiau împreună nefericiţi pentru că nu aveau cui să ceară ajutor, noi avem acum posibilitatea să analizăm ce merge bine sau rău într-o relaţie.
Asta facem împreună în programul Noi 2. Este ca o Şcoală a Căsniciei în care partenerii învaţă să se cunoască / recunoască reciproc.
Nu dăm note, nu punem absenţe. Dar facem exerciţii. Multe.
Tot programul conţine 8 module
Modulul 1 este introductiv.
Discutăm despre detaliile logistice. Verifici funcţionalitatea platformei. Hotărăşti dacă vrei să rămâi în anonimat sau te prezinţi în faţa camerei. Poţi, la întâlnirile săptămânale să opreşti camera, poţi seta un nume simbolic.
Identificăm valorile tale şi ale partenerului. Analizăm ce aveţi încă în comun, ce puteţi tolera sau nu. Studiem modalitatea în care puteţi să trăiţi în continuare fericiţi aşa cum v-aţi dorit la începutul relației.
Modulul 2
Fiecare persoană joacă în diferite circumstanţe nişte roluri. În familie cele mai des întâlnite sunt: Persecutor, Salvator şi Victimă.
Stephen Karpman un psiholog american este cel care a identificat aceste roluri; le-a inclus în procedura numită Analiza Tranzacţională. Acum vei înţelege ce rol joacă fiecare dintre voi, dar mai ales care este mecanismul psihologic din spatele acestui rol. Vom folosi metoda Demartini pentru eliminarea lor definitivă. Prin 5 exerciţii vom identifica şi vindeca rănile din copilărie.
Se pun bazele mediului securizant necesare pentru vindecare emoţională.
Modulul 3
Îţi fac “cunoştinţă” cu John Bowly psiholog, psihiatru şi psihanalist de renume mondial; Te învăţ din perspectiva Teoriei Ataşamentului cum te-au afectat rănile copilăriei şi mai ales cum proiectezi asupra partenerului această durere. Acum este momentul în care înţelegi de ce se ascunde în spatele laptopului, de ce evită să-ţi vorbească, de ce te acuză de toate indispozițiile lui. Stilul TĂU de ataşament, îşi găseşte limbajul în comunicarea cu stilul LUI de ataşament.
Se consolidează bazele mediului securizant _ mediul ideal pentru vindecarea relației. Blocajele sunt dizolvate.
Modulul 4
Îţi poţi ajuta partenerul să vindece rănile din copilărie, dacă îl asiguri de iubirea și acceptarea ta. Avem încă de efectuat exerciţii pentru a conştientiza că toate reacţiile partenerului sunt o oglindire a ta. Critica repetitivă cu care-ţi întâmpini partenerul atunci când din punctul tău de vedere greşeşte, o vei înlocui cu acceptare, pentru că exerciţiile te ajută să stabileşti care sunt adevăratele limite peste care nu poţi trece. Până la sfârşitul modulului vei găsi o cale să-ţi stăpâneşti nervii, şi să cauţi o rezolvare reală a conflictelor izbucnite instant.
Modulul 5
Cum vorbești tu cu tine? Cât de mult te apreciezi? Demartini ne-a învățat că subconștientul ne arată că atitudinea noastră față de cei din jur este atitudinea pe care o avem față de propria persoană. Cum stai cu stima de sine? Te complaci într-o viață nesatisfăcătoare?
Dacă nici tu nu te placi cum poți avea pretenții de la partener? Te învăț să folosești legea oglinzii. Descoperi calități ascunse, și cum să-ți accepți defectele. Puterea ta interioară va ieși la lumină, te vei iubi și admira, partenerul tău te va redescoperi.
Modulul 6
Analizăm împreună cele 3 nevoi fundamentale: nevoia de control, de competență și de conectare. Atâta timp cât sunt moderate ne vor aduce o viață împlinită. Exagerarea atrage suferință. Ne uităm la Teoria Autodeterminării și stabilim clar unde se impun limite. Fiecare partener are nevoie de spațiu personal. La finalul modulului primești aproape toate elementele necesare pentru mediul ideal de conviețuire.
Modulul 7
Dr. Aaron T. Beck ne spune în Teoria Cognitiv Comportamentală: până nu-ți schimbi Convingerile, nu-ți poți schimba comportamentele!
Există 8 mituri care activează în subconștient, sunt adânc înrădăcinate. Ele provoacă comportamentele negative. Îți voi arăta cum gândesc cuplurile care au o relație sănătoasă. Dar mai ales care sunt soluțiile, tehnicile, obiceiurile pe care trebuie să le dezvolți. Pentru că o relație frumoasă se învață așa cum înveți alfabetul în primul an de școală.
Modulul 8
Am lăsat la final cel mai greu modul. Cel în care facem curățenie în creierul emoțional. Dacă vrei să trăiești liber cu partenerul tău, după principiile și valorile proprii, trebuie să renunți la toate acele convingeri limitative primite în ani de educație. Eu îi spun dezinvestirea autorităților.
Cum se desfășoară acest curs?
- Toate modulele filmate în format video cu o durată de peste 2 ore fiecare, vor fi urcate într-o platformă privată.
- Sunt 52 de întâlniri live pe toată perioada Programului. (înregistrările acestor întâlniri vor fi urcate pe platformă pentru a le revedea ori de câte ori dorești)
- Exerciții practice, căci fără ele nu putem schimba nimic în gândirea care ne-a sabotat, nu-i așa? Exercițiile sunt în format PDF, pot fi salvate pe un dispozitiv sau tipărite.
- Ai întrebări? Răspund în timpul întâlnirilor live, sau în comunitatea de suport.
- Pentru cei foarte ocupați, pentru cei care petrec mult timp în mașină, am gândit varianta audio, cursul poate fi ascultat oriunde.
Vom fi împreună 12 luni cu câte 4 întâlniri pe lună (şi zi de zi în comunitatea de suport!)
Sunt 2 modalităţi prin care poţi plăti pentru transformarea dorită:
- Integral 4800 lei
- În 12 rate:
prima rata 100 lei
următoarele 11*473 lei
Total rate 5303 lei
Ce alegi?
4800 lei _ integral sau (5303 lei _ rate) pentru un curs în care rescrii pentru totdeauna povestea unei relaţii trăite în armonie,
sau
5820 lei pentru un divorț dureros? (îţi reamintesc este un mic calcul aproximativ)
Da! Ai din partea mea şi această garanţie. Dacă în 30 zile aşteptările tale nu sunt împlinite, îmi spui simplu: Florin, eu renunţ!
Primeşti banii înapoi. Toţi.
Nu vei mai avea acces la program.
Dar pe lângă modulele despre care ţi-am vorbit renunţi şi la bonusurile lunare:
Interviuri cu
- Andreea Liptak Spiridon, jurnalist și fondator al Center For Life România Cum îți crești Stima de Sine?
- Urania Cremene, singurul expert în Cele 3 Nevoi Psihologice de Bază din România
- Loredana Latis, președinte Academia de Coaching din România: Despre Analiza Tranzacțională.
- Gaspar Gyorgy, psiholog, psihoterapeut
& Material Video cu Pera Novacovici – Dependențele: cauze + soluții
& Mini-Cursul Cum arată o Relație Sănătoasă – Soluții
& Minciuna în cuplu: cauze și soluții
Mini-Cursul Cum lucrăm cu convingerile Limitative?
& Cum să comunici cu oamenii dificili?
& Dialogul Imago
& un bonus deosebit despre care nu voi dezvălui nimic deocamdată.
- În ultima lună voi prezenta un Interviu surpriză cu foști cursanți (mai jos doar un mesaj scris)
În fiecare interviu sau mini curs vor fi informaţii noi, sau explicate în alt mod, astfel încât mesajul corect să fie perceput corespunzător.
Vrei?
⟹Vreau Programul Noi 2 ⟸
Eu Florin Amariei ţi-am prezentat oferta mea. După 22 ani în care am lucrat cu diferite cupluri am strâns informaţiile care susţin acest Program Noi 2.
Tu ce faci?
- rămâi în acelaşi mediu toxic?
- te ghidezi după aceleaşi principii greşite?
- suferi lângă un om care nu te împlineşte?
- îi laşi pe alţii să-ţi spună cum trebuie să trăieşti şi ce e bine pentru tine?
- îţi verşi mereu nervii pe ceilalţi membri ai familiei care nu au nici o vină?
- îţi încarci copilul cu toate frustrările tale?
- te plafonezi şi la locul de muncă pentru că nimic nu-ţi mai atrage interesul?
- cu părul cernit de griji şi vreme te uiţi cum te părăseşte partenerul?
Acum este timpul TĂU.
Pentru Tine, pentru Voi 2 vino cu mine în
⟹ Programul Noi 2 – Trăieşte în armonie cu partenerul tău ⟸