Recomandarea Adar Unic Solutions: Sănătatea pacientului, lege supremă

medicale shop logo

o femeie în costum medical şi un text consumabile medicale

 

Sănătos la corp, sănătos la minte.

Nu prea merg eu prin cabinete medicale și spitale, dar și când o fac mă transform în soacra cu 2 ochi la spate nu cu unul așa cum ne-a scris povestitorul Ion Creangă. Cea mai mare teamă o am când sunt nevoită să mă descalț și să iau în picioare papucii de plastic pe piciorul gol. Bine, nedumerirea mea este de ce nu sunt în toate spațiile medicale, așa cum am văzut pe Medicale-Shop.ro, papuci de unică folosință!

Eu sunt Stan Pățitul.

Povestea pe scurt sună așa:

Într-o frumoasă zi de vară am plecat la plimbare. Căldura excesivă m-a lăsat aproape desculță, talpa opincuțelor pe care le purtam atunci, s-a dezlipit. Pe raftul unui supermarket am observat o pereche de sandale care mi-au plăcut foarte mult. Le-am probat, îmi veneau ca turnate. Mi-a plăcut și calapodul comod. Le-am cumpărat și încântată de centimetrii câștigați ca-n poveste, mi-am continuat mândră plimbarea. Binențeles că nu aveam în geantă echipamente de protectie, a se citi ciorapi subțiri!  Am parcurs ceva kilometri, când am ajuns acasă îmi ardeau tălpile. Deși le-am ținut în apă rece cu greu mi-a dispărut senzația de usturime. După un timp, am observat că în talpă, se formează o bătătură din ce în ce mai dureroasă.

Abia în decembrie am aflat că este verucă.

Eu îi spuneam gânganie caracatiță! Că nu rămâne într-un singur loc. Își scoate capul negru și urât ca niște dinți stricați în diverse locuri.
O tânără doctoriță mi-a aplicat procedura numită cauterizare.
Mi-a spus că este dureroasă dar nu am crezut că este ATÂT DE DUREROASĂ!
Când mi-a făcut injecția în talpă mă întrebam dacă o să mai pot merge vreodată! Apoi arderea! Chin!
Din păcate a reapărut în scurt timp lângă degetul mare, și mai jos în talpă. Altă programare, dar alt doctor, exact la începutul pandemiei. Și aflu că există o terapie numită criogenare.

 

Unde să merg și cum să fac? Din fericire în farmacie am găsit acel dispozitiv și mama ei de verucă a decedat prin înghețare.  Dar nu s-a dat bătută cu una cu două. A trebuit să repet de câteva ori procedura. Apoi cu ajutorul altor plasturi să o scot din talpă.  Nu vreți să știți cum era mersul meu. Ca al fetelor de la Căpâlna.

Mult timp m-am întrebat cum de a ajung gângania aia în piciorul meu. Nu am fost la ștrand să merg cu piciorul gol prin apa de pe marginea bazinului, nu am fost nevoită să încalț papuci purtați de mai multe persoane prin cabinete medicale.  Într-un târziu mi-am adus aminte de plimbarea cu sandalele noi cumpărate și luate la purtat fără măcar să le curăț cu un șervețel umed. De atunci sunt precaută cu orice intră în contact cu pielea mea.

 

Sănătatea nu are preț, nu poți să o cumperi.

Eu zic că acest proverb este interpretabil. Dacă aș fi cumpărat eu atunci măcar un pachet de șervețele umede și aș fi șters acele sandale, aș fi evitat cele câteva luni de chin.

Intenționat am repetat folosirea cuvintelor aș fi. 

E din capitolul vieții cu dă-i „Doamne românului mintea cea de pe urmă” ( îmi plac proverbele, prea spun adevărul verificat în timp).

 

Nu merg în cabinete medicale decât dacă sunt nevoită, dar în saloanele de masaj mă duc învîrtindu-mă. Și într-o frumoasă zi de martie primesc cadou o ședință de masaj cu pietre calde. Puteam să refuz? Nuuuuu! Nu știam cum să fac să ajung mai repede. De azi pe mâine am confirmat programarea.

Aproape că am zburat pe scările care mă duceau spre patul relaxării. La ușă am avut un mic blocaj. Ca să ajung din cămăruța în care îmi lăsam hainele, în cabinetul bine încălzit trebuia să mă încalț în papuci. Amintirea durerilor din perioada în care veruca nu mă lăsa nici să merg, nici să dorm, a revenit cu o forță fantastică. M-am gândit că nu-i frumos din partea mea să o întreb direct pe draga mea terapeută, pe care o cunoșteam de prea puțin timp, dacă curăță cumva papucii după fiecare clientă și așa cum îi stă bine unui scorpion ce sunt, am luat-o prin învăluire, în timp ce mă dezbrăcam cu viteza unui melc care mai aștepta și la semafor.

 

Cine ești tu Maria? Care este parcursul tău profesional?

Sunt o persoană atentă la detalii, perfecționistă și empatică.
Când am deschis salonul (acum 16 ani) am vrut să fie ceva ce nu mai văzusem în oraș la acel moment. Îmi doream să avem:
– paravane astfel încât clienta să se simtă protejată și răsfățată
– paturi care să asigure o igienă adecvată de la clientă la clientă
– papuci de unică folosință
– soluții de dezinfectat pentru papucii clasici, multe cliente se simțeau mai „ca acasă”_ la aceste cuvinte am devenit brusc foarte atentă!
– întotdeauna rola de hârtie de pus pe pat
– consumabile de unică folosință nici nu mă mai mișcam la auzul acestor cuvinte, aha mi-am zis, aici e pe gustul meu!
– un număr de telefon dedicat la care să interacționăm direct cu clientele
– spații unice de depozitare și vestiar prevăzut cu sisteme de siguranță 

Sănătatea pacientului, lege sujpremă

 

 – Și să respectăm programările, mai completează ea, privind cu subînțeles lentoarea cu care îmi dezbrăcam eu corpul!

 

Cum au reacționat clientele?



Îmi aduc aminte chiar o întâmplare haioasă cu una dintre clientele noastre care a considerat că stricăm rola de cearceaf, când vedea că imediat după ce se ridica strângeam hârtia și trăgeam alta pe patul unde realizam procedura. Ne-a rugat să o lăsăm să-și ia bucata pe care stătuse ca să curețe cu ea geamurile casei. Era foarte încântată de densitatea hârtiei.


O altă întâmplare haioasă a fost când o clientă a vrut să plece acasă cu chiloțeii și halatul de unică folosință pentru a-i prezenta soțului o altă imagine sexi.

Așadar, am ales de-a lungul vremii să lucrez cu profesioniști și să cumpăr pentru cabinetul meu consumabile medicale. Chiar dacă sunt mai scumpe, îmi dau o siguranță pe care o transmit și clientelor.

 

Care este procedura pe care o realizezi cu cea mai mare plăcere?


Tratamentele faciale și masajul. Îmi dau voie să personalizez fiecare parte, cu acordul clientei și în acord cu nevoile ei reale.
Aleg mereu să lucrez cu produse profesionale și consumabile utile. Nu fac rabat la calitate niciodată.

 

Cât este de importantă pentru tine igiena?


Foarte importantă! Cea mai importantă! Așa cum am spus sunt perfecționistă și asta înseamnă că îmi doresc ca și clientele să se simtă în siguranță atunci când ne calcă pragul.
Rola de hartie de pat, botoșei de unică folosință sau papuci curățați în prealabil, articolele de unică folosință (bonete, chiloței, sutiene), soluțiile dezinfectante (dezinfectant pentru mâini Softaman și Promanum, dezinfectant pentru suprafețe și instrumentar Ventisept M+, șervete dezinfectante Clinell) toate sunt importante și sunt utilizate zilnic în salon. 
În pandemie mai mult ca oricând foloseam și covorașe antibacteriene, soluții de dezinfectat mâinile după fiecare procedură, încât o clientă ne-a zis că nici în sala de operație nu este așa curat ca la noi. Un compliment pe care noi îl vedeam ca pe o normalitate.


Cum alegi consumabilele pentru cabinet?


Aleg să lucrez cu profesioniști, așa cum am mai spus. Sunt atentă și la raportul calitate preț dar și la relația care se crează în timp între noi și distribuitor.

Apreciez ca termenul de livrare să se respecte și să primesc materialele în perfectă stare. Analizez cu atenție toate detaliile scrise la fiecare produs: tipul de ambalaj, cantitatea de substanță conținută, ingredientele, modul de ambalare, culorile; sunt încântată că pe site-ul Medicale-Shop.ro aflu repede toate aceste informații. Am fost plăcut surprinsă cînd am putut achiziționa de aici saci pentru colectarea lenjeriei. 

 

La ce nu ai renunța niciodată?

Nu aș renunța niciodată la rola de hartie de pus pe pat și la manușile de unică folosință pe care le folosesc când efectuez un tratament facial.


Mi se pare esențial spațiul în care intră o clientă. Eu apreciez când merg la un salon curățenia și uniformitatea mediului, din acest motiv cred ca este important și pentru cliente. Am avut cliente care au avut rețineri să se așeze pe pat pentru ca era prea frumos și nu voiau să strice sau să rupă hârtia 😀. Noroc că găsim mereu pe stoc la furnizor.


De ce crezi că revin clientele în salon?


Cred că revin pentru că știu că vor găsi mereu un sfat profesionist, știu că este un mediu sigur pentru sănătate și sunt înțelese.
De-a lungul timpului clientele au fluctuat cum este și normal, dar cele care au revenit ne-au spus ca au apreciat curățenia, vestiarul și faptul că au găsit mereu un sfat practic axat pe calitate nu pe cantitate.

 

Mulțumesc Maria, pe mine m-ai convins. Grija ta pentru aprovizionarea cu materiale calitative de protectie mi-a câștigat încrederea. Am încălțat papucii fără teamă. Mi-am lăsat corpul răsfățat. 

 

 

Acest articol a fost scris pentru SpringSuperblog2024

Proba 5. Echipamentele de protecție – simbolul grijii față de pacienți și angajați

 

 

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy