Nicăieri


Ea:

Gicule unde mai găsești tu ciorba de perișoare ca în oala mea? Aia de 10l, primită la pomana de 7 ani de la a bătrână. Cu atât m-am ales. M-au văzut ai tăi bucătăreasă mare, mă ajută să-ți îndop burta. Da, parcă numai ție. Că și la ciorba de burtă se înscriu toți. Ce drag le e subit de mine când aud ce fierbe-n oală. C-un buchet de flori nu vine unul, sau un cupon din ăla să zică du-te fa și tu la un masaj că te-oi fi rupt de șale aplecată pe aragaz. Nu găsești nicăieri, Gicule. Că alta fraieră ca mine nu există. 

 

(519)

 

El:

Nevastă tot tu te plângi. Eu ce să mai zic. Toți colegii mei merg seara după lucru la o bere. La stadion sunt primii. Eu merg acasă. Toți merg la împinge tava să mănânce, eu la colț pe schelă servesc din sufertaș. Ei merg în concediu la băi de nămol eu merg în dormitor sub ventuzele nevestii. Bine că-mi amintii. Ia încălzește tu borcanele alea că au venit niște viruși iaca așa de nicăieri și nu vreau să mă găsească. Las că oala fierbe singură. Ce-mi gătiși pentru mâine? Lasă bucățile de carne mai mari, zgârcito.

 

(517)

 

 

 

 

 

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy