SNEAKERS – comoditate în eleganță

colaj sneakers

În căutarea senzației de comod, frumos, elegant

La pas prin magazine.

femeie în blugi și cămașă albă
femeie în blugi și cămașă albă sursa PRM

Nici prea cald, nici prea frig, nu am rotit încă hainele în dulap. Dar evenimentele încă mă iau prin surprindere. Oricât de pregătită cred că sunt, mă trezesc în fața unui dulap plin de haine care nu sunt niciodată potrivite pentru o anumită zi.
Un mesaj în căsuța vocală mi-a dat peste cap programările într-o zi.
Urma să fiu prezentă la un eveniment, o întâlnire de social networking.
Locul: o cafenea din oraș. La orele serii.

Prima întrebare: ce ținută aleg?

 

Toamna nu vrea să vină, vara nu vrea să plece.

Iau magazinele din oraș la pas. Mai am timp 2 săptămîni dar nu prea-mi place să las totul pe ultima clipă. Prefer să știu ținuta pe umeraș în dulapul meu, astfel mă pot concentra pe alte aspecte ale întâlnirii.

Multele texturi, culori, forme, mi-au dat o stare acută de oboseală. Hotărăsc să-mi odihnesc sufletul și trupul pe o bancă în fața unei cofetării. Am nevoie de o îndrumare. Dar toți par grăbiți, cu cine să vorbesc?

Lângă mine s-au așezat două tinere. Am tras cu urechea la vorbele lor. Cea cu părul roșcat se bucura de ultimele cumpărături făcute pe PRM. A primit perechea de sneakers mult doriți.

Brunețica se bucura că a găsit cu talpă albă, dar cu mult roz, cealaltă a spus că preferă cu mai mult alb pentru că-i poate asorta cu fustele scurte drepte.

Sneakers nu sunt doar pantofi sport

Să fie foarte clar! a spus cea brunețică cu păr lung. Nu-i iei ca să alergi prin cartier și zici că ești mare sportiv. NU.
Este încălțămintea care poate transforma cu ușurință o ținută într-un business casual.

Se ține cont de culoare predominată (rar sun uni!), formă, sau aspectul tălpii.
Dacă sunt înalți se asortează bine cu o rochie mulată (mda, gândeam eu! la 16 ani și la silueta de vis a tinerei cred și eu că poartă rochie mulată!) eventual crem cu bretele spaghete (ei aici am intrat puțin în ceață, pardon în abur, pentru mine spaghetele fierb în oală nu sprijină o rochie pe umeri!).

Dar poza pe care a arătat-o pe ecranul mare al telefonului mi-a plăcut.
O rochie neagră din bumbac cu bretele subțiri arată foarte bine cu acești sneakers albi, care îmbracă frumos glezna.

Când tinerețea e mai bine informată

Nu m-am putut abține și am intrat în vorbă cu ele. Le-am întrebat direct ce mi-ar recomanda ținând cont că am nevoie să merg la o întâlnire de afaceri, din anumite motive nu mai pot purta pantofii.

După ce m-au chestionat cu privire la eveniment, mi-au aruncat o privire critică de sus până jos. Sunt sigură că nu le-a plăcut outfit-ul meu. S-au exprimat clar:

Sneakers și vans nu sunt doar pentru tineret.

Mi-au recomandat să-mi achiziționez Sneakers damă pe PRM; Tot de acolo pot lua și o pereche de pantaloni colectia Converse cu talia înaltă, închiși cu nasturi, dintr-un material neted. În picioare, adidas sneakers din piele întoarsă Stan Smith Recon sau Reebok sneakers Club C Bulc.

Pantaloni + 2 modele sneakers
Pantaloni + 2 modele sneakers sursa prm, colaj canva

 

Fiind atât de versatili merg bine împreună și cu o cămașă lungă prinsă în talie cu o curea asortată la culoare.

Pentru evenimentul de seară mi-au recomandat totuși o rochia dintr-un material mai fin, să mă uit pe site și să aleg un model de sneakers care să fie din piele întoarsă, într-o culoare obligatoriu mai închisă decât rochia.

Adică de exemplu la o rochie galbenă să mă orientez spre încălțăminte maro.
La o fustă verde pot alege și sneakers maro dar în tonuri reci.

Brunețica a fost drăguță și mi-a trimis link-ul către site (norocul meu, eram prea obosită să mai caut și sursa rezolvării dilemei mele) de unde să-mi aleag unul dintre ultimele produse Vans Sk8 Hi.

https://prm.com/ro/k/femei/incaltaminte/sneakers

Pentru întregirea ținutei, un blaiser cu mâneci suflecate cu vans scurt dă un aer „put together„, a completat ea.

Și ca să nu uit am notat repede ce au spus. Nu de alta, dar cine știe mă mai întâlnesc cu ele și nu mai vreau să văd acea privire critică.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2023

Proba 5. Sneakers – Expresie a Stilului Personal

 

 

 

 

 

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy