Litoral 2023: early booking versus last minute

Nava la Jupiter

Unde e mai bine decât acasă?

sursa foto arhiva personală

Au fost mulți ani în care am refuzat să mai merg la mare. Eram convinsă că din cauza aglomerației nu voi avea o vacanta reusita. În anul 2021 în urma unei ședințe în familie am hotărât să ne îndreptăm atenția spre litoralul romanesc. 

Ne-am luat prietenii la întrebări. Nu am reușit să strângem două păreri identice. Fiecare avea o altă preferință.

Cei cu copii mici ne recomandau hotelurile cu locuri de joacă la piscină. Spuneau ei: decât să stea cu ochii pe copii în valurile înspumate mai bine îi lasă să amețească urcând pe topoganele cu apă.

Pofticioșii ne vorbeau despre avantajele bufetului suedez. Păi nu umple românul farfuria de-i trebuie scobitori ca să nu cadă mâncarea de pe marginea farfuriei? Ce rămâne, aruncă în pungă, ia pe plajă că i se face repede poftă de o gustărică.

Petrecăreții ne recomandau Mamaia pentru multitudinea de cluburi de noapte (nu că nu ar fi cluburi și în alte stațiuni!) Că doar nu mergi în club să vezi, ci să fii văzut! Poate ai noroc să mai vină și o mică echipă de filmare și taman pe tine să te ia în cadru. Numai bine, țipi în microfon mișcându-te puțin în ritmul unei melodii, și gata invidia colegilor de muncă!

Păi nu? Păi da.

O vorbă românească spune:

Ascultă-i pe toți dar din minți să nu-ți ieși!

Am luat internetul la puricat.

Am tastat în căsuța de căutare oferte litoral, dar recunosc că prima dată ne-am prins urechile.

La loc comanda am zis. Hai să analizăm ce ne dorim. În primul rând să stabilim perioada în care plecăm. Nu știu cum se face dar eu și soțul meu nu putem pleca împreună decât la 01 august.

Noroc de vreme bună, ghinion că exact atunci este vârful sezonului când prețurile explodează.

Suntem matinali, iubim micul dejun. Dacă se poate la ora 7. Ce contează că e concediu. Pot eu să-i spun corpului meu care de zeci de ani se alimentează la această oră, că nenea bucătarul la restaurant îmi va servi oul fiert după ora 8? Îi spun, dar degeaba. Până ajung la masă îmi concurează mațele cu sunetele emise de pescăruși.

 

Și atunci mai este vacanta fericita? Nu mai este.

sursa foto: arhiva personală

Apoi prânzul și cina. Îmi place briza dimineții, liniștea pe plajă. Spre prânz se aglomerează plaja și oricum îmi doresc să merg la masă. Dar în drum spre hotel, parcă aș încerca și preparatele pe la unele terase. Mă atrage ceva spre ele. Dar dacă am deja masa plătită la restaurantul hotelului mai pot?

La fel seara. Prefer să stau mai mult pe plajă seara și să mănânc într-un alt local.

Parcă poți să treci nepăsător pe lângă o masă în momentul în care o astfel de farfurie își împrăștie aromele de jur împrejur.

Poftă bună la zargan_ peștele cu oase verzi.

Zargan cu sos de roșii
sursa foto arhiva proprie.

Am uitat să pozez pâinicile. Calde, mici, rotunde, cu o minunată crustă crocantă, dar miezul pufos.

În 2021 am fost încântați de o terasă în Jupiter, unde în fiecare zi aveau diverse preparate din pește proaspăt. Înainte să începem căutarea pentru cazare în anul 2022 am trimis un mesaj ospătăriței:

 

sursa foto arhiva personală

 

Cu alte cuvinte, după ce ne-am asigurat că vom mânca bine, ne-am orientat spre următorul filtru: cazare la mare.

 Obligatoriu să fie o cameră la etaj care are balcon.  (da, am găsit un hotel fără balcoane!)

Toate prosoapele, costumele de baie și jucăriile puradeilor după o zi de plajă sunt fleașcă!!! Unde și cum le usucă până dimineață? Precizeze e vorba de hotel de 2 stele. Să fi dotat camerele cu uscătoare de rufe, cu centrifugă? Hmmm…

Am hotărât obligatoriu să aibă balcon. Am eu grijă să-mi iau cârlige de rufe. Mai bate și la mare briza ceva mai tare și nu doresc să-mi caut costumul de baie prin stațiune.  

Litoral 2023 PARCARE!

Am scris intenționat cu litere mari. Mie faza cu „în limita locurilor diponibile” nu-mi place. Dacă hotelul are 300 camere și doar 100 locuri de parcare înseamnă să-mi creez un stres în plus. Puțin probabil ca turiștii care ocupă 200 de camere să se fi deplasat cu trenul și să nu aibă nevoie de un loc în care să-și lase mașina în siguranță.

Deci de preferat ar fi o cazare la 3 stele.

 

În această perioadă a anului e momentul oportun pentru frunzărit oferte. Se pare că sunt ceva schimbări la locurile noastre de muncă și este posibil să ne alegem o altă perioadă. De ce să nu profit de vasta ofertă prezentată? Litoral 2023 vine cu multe promisiuni.

Litoral 2023: early booking versus last minute?

Agenția de turism Litoralulromanesc.ro prezintă oferta pentru acest an:

sursa captura foto site litoralulromanesc.ro

 

sursa captura foto site litoralulromanesc.ro
oferte
sursa captura foto site litoralulromanesc.ro

 

Dacă am noroc de vreme însorită, prefer să stau la plajă. Dacă nu, o excursie organizată este binevenită.

Doi ani la rând am avut oferta buna în Jupiter.

Dar sunt  totuși 250.000 locuri de cazare pe o distană de 82 de kilometri. Imposibil să nu găsesc ce este mai bun pentru familia mea. Dacă ne mai chinuie mult temperaturile scăzute cred că îmi voi îndrepta atenția spre oferta cu tratament. Nămolul sapropelic extras din Lacul Techirghiolc este binecunoscut pentru numeroasele proprietăți curative.

Dar pentru că sunt comoditatea întruchipată îmi voi face totuși cont pe site-ul agenției de turism Litoralulromanesc.ro. Cele mai bune oferte vin pe e-mail. De ce să le pierd?

 

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023

Proba 11. O vacanță reușită începe cu o ofertă bună

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy