Hotel Argisht Partez răsfăţ în Nisipurile de Aur

Piscina Argisht Partez
Coloane între piscine
sursa foto: https://argishtpartez.eu/ro

MERIT, VREAU ȘI POT

Să petrec o vacanță într-un superb hotel de 5*. Dar cum?

Când viața mă scutura bine, mă refugiam în imaginație. Deveneam o sciitoare celebră. Nimeni nu bănuia că sub un anumit pseudonim (întotdeauna altul) eram eu, fata blondă cu ochi albaștri. Îmi plăcea jocul meu; în tăcere contruiam personaje, scriam dialoguri interminabile.

Câteodată le așterneam pe hârtie; mai găsesc și acum pagini scrise mărunt ascunse prin cărți demult nedeschise.

Îmi spuneam că dacă aș avea măcar o cămăruță cu o fereastră mică prin care să văd norii pe cer, în care să încapă măcar un șezlong și o masă pe care să așez o mașină de scris, aș avea răgazul necesar să scriu cu adevărat.

Nu s-a întâmplat nici până acum să-mi amenajez acea cămăruță.

Din tot visul meu am reușit să materializez doar măsuța, Este mică într-adevăr, pentru că e o măsuță de laptop pe care stă chiar un… laptop.

Scriitoare celebră nu sunt. Nici măcar scriitoare. Deși imaginația încă zburdă în toate colțurile lumii. Acum cu ajutorul internetului, pot visa cu ochii deschiși la propriu, privind pozele sau filmuleţele postate din te miri ce colț de lume.

Tot pe internet am citit o carte (nu mai știu nici titlul, nici autorul) din care am reținut o expresie: visează nesimțit!

După ceva timp am auzit-o repetată în multe discursuri motivaționale. Cine a tradus-o primul în limba română nu știu. Știu doar că mult timp m-am întrebat oare ce înseamnă. Sau mai bine zis cum să visez astfel? Îmi era ușor să descriu păduri de basm dar niciodată nu reușeam să mă visez pe mine scuturându-mi din păr nisip de aur.

Obișnuită să-mi selectez destinațiile de concediu după criteriul „preț”, nici măcar prin gând nu mi-a trecut că aș putea vreodată să sper că voi face un concediu într-un hotel de 5 stele.

Dar există o altă vorbă celebră „să nu spui niciodată, niciodată”!

Pentru că minunile se întâmplă! Într-o zi, am citit pe ecranul alb al sit-ului super-blog:

(chiar am auzit tobele când am citit; despre participarea la probe am scris aici):

exteriorul hotelului cu piscina
sursa foto argishtpartez.eu

Proba 6. Vacanța de vară în Bulgaria

sejur de poveste la hotelurile Palm Beach sau Argisht Partez din Nisipurile de Aur

 

Știți cățelușii de pluș așezați în spatele mașinii ce-și leagănă capul la fiecare întorsătură a volanului?

Așa clătinam și eu din cap când am citit cerințele probei; dar când am citit premiul, m-am oprit, am simţit spasmul muşchilor oculari:

⇒ 1 sejur de weekend la Hotel Palm Beach, all inclusive cu șezlonguri și umbrelă pe plajă, în iunie 2023.

Până acum din diverse motive, nu mi-a călcat piciorul prin acea stațiune. Ce să scriu?  Că-mi doresc un astfel de sejur?

Am înțeles în sfârșit expresia visează nesimțit!

Din acel moment cămăruța mea s-a transformat într-un studio în celebrul Hotel Argisht Partez.

Dar de ce doar studio că e loc berechet în imaginație: de ce să nu fie un apartament cu un dormitor sau cu două dormitoare. Cu vedere la piscină sau la mare. Dotat cu aer condiţionat numai bun pentru zilele foarte călduroase.

Nu văd în poze dacă pe terasă au prize! Pentru că scriu mult la notebook și se descarcă sigur bateria. Ce bun ar fi un prelungitor… Hmmm!

Dormitor hotel
sursa foto https://argishtpartez.eu/ro/

Prefer camera cu vedere la mare. Un răsărit de soare privit din moliciunea patului printre draperiile fluturate de vând mă gândesc că este mai apetisant. Îmi plac urările de bună dimineața ale jucăușilor pescăruși. Un astfel de apartament are multe alte facilități deloc de neglijat: Wi-Fi gratuit, Seif, Uscător de păr, Mini bar, TV, Chicinetă, Fier, Duș, Telefon.

Bucătărie în hotel
sursa foto: https://argishtpartez.eu/ro

Mă întreb de ce este nevoie de chicinetă? Au restaurant, din ce am citit în recenzii mâncarea este diversificată, gustoasă, pentru toate gusturile. Pește (că doar suntem la mare, nu?) carne, fructe, salate, paste, legume, dulciuri. Bucătarii adaptează meniurile și pentru cei care au anumite probleme de sănătate. Alergiile alimentare pot fi evitate printr-un simplu anunț făcut la recepția hotelului. Am notat!

PremiulLuxury Property Award
sursa foto: https://argishtpartez.eu/ro

Să fi atârnat asta bine în balanţă, când li s-a oferit premiul  Luxury Property Award pentru cel mai bun complex de lux de la malul mării? Mă gândesc că doar nu numai pentru construcţie, deşi nici aceasta nu-i de ignorat.

Un adevărat palat cu 11 intrări principale este clădirea în stil sumerian

În traducere numele Argisht Partez este Parcul Regelui Argisht.

Conducătorul Argisht I (786-764 î.Hr.) era regele statului Urartu situat în sud-vestului Asiei. Conform wikipedia, Urartu a ajuns în culmea puterii sale militare sub conducerea lui Argisht I, fiul lui Menua, devenind unul dintre cele mai puternice regate ale Orientului Apropiat antic.

Ar putea o clădire care-i poartă numele să fie mai puţin impozantă decât aceasta? Nu!

Lux şi opulenţă pentru timpurile noastre este acum în clădire şi împrejurimi. Un loc minunat de petrecut cu familia.

În matematică există expresia ⇒dacă și numai dacă⇐

Ei bine, panoul viselor se adeverește ⇒dacă și numai dacă⇐, visul este scris pe hârtie:

Balansoar
sursa foto: argishtpartez.eu/ro

JURNALUL ZILEI 

Cum sunt foarte comodă, deplasarea aici am făcut-o foarte încântată cu un avion, mai ales că Aeroportul Varna este situat la 27 km de Hotelul all inclusive de primă linie din Nisipurile de Aur. Dar asta m-a determinat să închiriez o mașină. Sper să ajungă foarte repede şi maşinuţa mea nouă şi roz. Nu ştiu exact cum se numeşte dar arată ca o mică maşină de teren şi are un porbagaj încăpător. Pe lista de obiective este şi stațiunea Balcic despre care foarte mult a scris Cella Serghi în cartea Pânza de păianjen.

Să ţin minte să caut în bagaj dacă am pus-o.

Cartea, nu staţiunea!

În zilele de răsfăţ la plajă, voi lăsa maşinuţa în parcare pentru că din fericire All Inclusive Hotel este cu parcare în Nisipurile de Aur.

Dimineața asta este prea răcoroasă și nu-mi pot servi cafeaua la barul dintre coloanele monumentale, aşa că mă tolănesc puţin în fotoliul scoică din cameră.

Din când în când ridic privirea din jurnal, admir spargerea valurilor în nisipul auriu. Sau poate ar fi mai interesant să merg la una dintre cele 4 piscine în aer liber. Sau poate la sala de sport. Puţină mişcare nu strică înainte de bălăceala în piscină. Sau în mare. În fond, sunt la malul mării la doar 110m distanţă. Plaja privată îmi asigură șezlong și umbreluță. E bine sub umbreluţă. N-aș vrea să-mi ard prea repede pielea.

Mai stau puţin şi merg la restaurant. Oare îmi trebuie ţinută elegantă? Înţeleg că nu pot merge ca la plajă, dar totuşi e nevoie de ceva foarte elegant ţinând cont de arhitectura impunătoare? Aş putea merge la barul din hotel să cer o băutură răcoritoare şi poate să arunc şi o privire în sala restaurantului. Da aşa fac!

Am auzit că sunt seri tematice. Ce o fi astăzi? Mi-ar plăcea ceva cu iz oriental.

Cum ar fi ca subiectul viitorului meu roman să aibă acest loc magnific ca decor? Hmmm!

text +cercuri
prelucrare canva

Doar o idee. Mai bine merg să scriu în grădina luxuriantă.

Totuşi, nu e rău visul meu numit Vacanță luxoasă în Nisipurile de Aur. 

Poate că într-o zi voi merge zâmbind la recepţie şi voi spune că-mi doresc o locuinţă de vacanţă în această clădire. Pentru că sunt şi apartamente oferite spre vânzare pentru cei care pot lucra de pe un laptop de oriunde din lume. Pot alege  un apartament în acest aparthotel situat într-o grădină plină de palmieri, la malul mării.

Visul meu şi-a luat zborul. Am lansat intenţia pentru că:

MERIT, VREAU ȘI POT!

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2023 

Proba 6. Vacanța de vară în Bulgaria sejur de poveste la hotelurile Palm Beach sau Argisht Partez din Nisipurile de Aur

 

 

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy