Imperial Care White – așternutul igienic pe care pisicile îl adoră!

Sunt obosit după tura asta de noapte, tot ce-mi doresc acum este liniște să pot visa la mica mea editura pe care îmi doresc să o pot înființa până la sfârșitul anului. Am strâns ceva bani, dar mai am nevoie. Munca asta de noapte este extenuantă dar e plătită bine. Trebuie să rezist. Sunt atât de multe cărţi pentru copii pe care îmi doresc să le arăt lumii. Frumos colorate, în care poveştile despre copii şi animăluţele din toată lumea bucură cititorii.

Stau liniștit în autospeciala ce mă duce acasă. Închid ochii; azi vreau să îmi imaginez coperta cărții.

Din păcate nu prea am liniște. În spatele meu s-a așezat Mioara, femeia veșnic curioasă. Nu recunosc vocea care-i răspunde turului de întrebări, probabil o nouă angajată. De unde or avea atâta energie să vorbească după o noapte de munca despre…. Pisici? Aud bine?

-Chiar ai gasit-o la gunoi cu tot cu litiera? Întreabă Mioara neîncrezătoare.

-Da, dragă, închipuie-ți, cineva a aruncat puiul cu tot cu litiera pentru pisici. Se băgase săracul tot în nisipul ăla murdar. Blăniţa lui era tuciurie de parcă era scos din cenuşă. Dacă n-ar fi fost primăvară aş fi zis că i-a dat Mos Crăciun drumul pe horn.

M-am topit când i-am văzut ochişorii albaştri. Imaginează-ţi două steluţe sclipind într-un norişor umed. Nu am rezistat. Nu s-a speriat când am întins mâna şi am luat ghemotocul de blană în mână. Mai târziu am aflat că era o EA. Tremura, și…

-Ai luat-o cu tot cu litiera? O întrerupe Mioara curioasă. 

-Cu mizeria aia? Nuuuuuu. Eu am mai avut pisică. Știu ce nevoi au felinele. Nu se ating ele de un vas murdar. Dacă simt miros urât nu pun lăbuțele acolo. Aruncasem tot ce aveam de la Îngeraș, așa o chema pe pisicuța care mi-a murit de bătrânețe. Am zis că nu-mi mai trebuie în viața mea pisicuță, dar când am auzit mieunatul acela timid şi am văzut limbuţa roz cum tremura, am uitat tot ce am promis atunci.

-Ce ai promis?

-Că nu-mi mai iau nicio pisicuţă. Am pus-o în buzunarul hanoracului, şi am fugit cu ea acasă. Am spălat-o cu apă şi săpun.

Nu-mi venea să cred ce blană gri petrol frumoasă putea să aibă. Am uscat-o şi cu ea în prosop am deschis laptopul, cu gând să caut sit-ul meu favorit. Am tastat pe google Imperial Care White şi m-am du

s direct la https://www.imperial-care.ro/shop. Ca să fiu sigură că nu mă răzgândesc am comandat așternut igienic pentru litiera pisicii în ambalaj de 10 litri. Când am văzut că au şi ofertă de 2 pachete cu nisip pentru pisici cu reducere de preţ, am zis gata ăsta-i de mine. Şi înainte pentru Îngeraș, tot de la ei comandam. Avantaj eu. Comand pe site, în maxim 3 zile vine curierul şi-mi aduce comanda acasă. Au şi alte ambalaje, pentru toate buzunarele sau posibilităţile de transport. Îţi pot trimite de exemplu un pachet cu nisip pentru litiera pisicii, 3 cutii a câte 6 litri. Înainte plăteam numerar, acum prefer plata pe site direct cu cardul. Îmi este mult mai comod. Câteodată vine curierul devreme şi adormită cum sunt, uit şi pinul la card. Aşa, sună la uşă, mă duc împleticindu-mă cu Petronica printre picioare şi iau pachetul.

 

-Petronica? aud vocea Mioarei.

-Aşa i-am zis, din cauza culorii pe care o are. Acum e mare, parcă ştie când îi vine bentonita naturală.

-Ce-i vine?

-Ha, ha, ha, colega cea nouă râde cu poftă, probabil Mioara are pe chip binecunoscuta ei expresie neîncrezătoare. Bentonita, adică materialul din care este realizat  asternutul igienic pentru pisici. Măi, nici eu nu prea ştiu chimie, adică nu pricep cum reuşeşte materialul ăsta bentonita naturală, să transforme mirosul neplăcut în aromă de iasomie, dar mă bucur nespus că o face. Când foloseşte litiera ei plină cu așternut igienic pentru pisici, se formează nişte bule care sunt uşor de îndepărtat. E recomandat chiar şi de Federația Națională Felinologică Română.

-De cineeee?? aproape că ţipă Mioara. 

-Federaţia crescătorilor de pisici. Ei recomandă așternutul igienic pentru pisici. Păi când mergi la un concurs cu felina, ei se uită şi la lăbuţe. Cu bentonita alba premium, drăguţele rămân cu pernuţele moi. Ca să nu-ţi mai zic că nisipul ăsta nu face praf, deci blănița lor rămâne moale, pufoasă şi frumos mirositoare.. Nu mai am poze cu pisicuţa mea că mi-am schimbat telefonul dar uite la ei pe site sunt câteva poze cu o pisicuţă care seamănă leit cu a mea. Când mă uit la prima pagină în sit-ul lor oftez, parcă o văd pe Îngeraş. Exact aşa arăta ca o spumă albă.

Autobuzul opreşte în staţia în care trebuie să cobor. Arunc o privire în spate. O văd pe Mioara cum se uită curioasă pe ecranul telefonului unde vecina de scaun îi tot arată pozele pe site. 

Cred că prima mea carte editată va fi cu pisicuţe. Miau_ miau.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022

 

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Imperial Care White – așternutul igienic pe care pisicile îl adoră! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy