Atât timp cât ai un vis, simți că trăiești și ești motivat să fii cel mai bun

cosmin-raileanu-imperiu-leilor-2022-vindem-ieftin-243f-3

 

logo vindem-ieftin.ro
logo vindem-ieftin.ro

Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!

Cuvintele rostite în Biblie sunt pentru unii model în viață, pentru alții doar niște vorbe pe care le rostesc la voia întâmplării, așa cum uneori fiind în poziții de putere consideră că pot arunca vorbe.

 

Nu are cum să aibă viitor!

Tu nu înțelegi că ești o căpușă peste ei?

Îmi răsună în urechi cuvintele auzite în filmul postat în online în care Cosmin Răileanu este actorul principal la emisiunea Imperiul leilor. 

 

Cosmin Raileanu la Imperiul Leilor: O lecție despre Eșec, Perseverență și Valori

Prima dată linșat, a doua oară apreciat

este titlul acestui filmuleț și poate fi urmărit pe youtube. După trei reluări, îmi aduc aminte de toate exercițiile de respirație pentru calmare. Sunt prea empatică îmi zic, simt durerea prin care trece omul venit să solicite finanțare pentru platforma Vindem-Ieftin.ro pe care își dorește să o lanseze. Las deoparte filmul și mă apuc de treburile zilnice. Dar îmi revin în minte obsedant, cuvintele grele aruncate de investitori. Oare eu cum aș fi gestionat acea situație?

Cred că suntem doar parte dintr-o glumă a spus unul dintre ei.

Aș fi putut oare să mai scot capul în lume după un astfel de eșec? 

Corina Șneapotă
Corina Șneapotă arhiva personală

Mă îndrept cu pași rapizi spre salonul de remodelare corporală la care mi-am făcut abonament profitând de oferta specială a lunii martie. Ca de obicei Corina Șneapotă mă întâmpină cu un zâmbet larg. Este ora 18 și de la ora 9 ea este în picioare printre aparatele cu fire lungi și măciulii în capete și cu multe luminițe ce clipocesc rapid. 

Dar ea zâmbește. Și deși știu că așa își întâmpină fiecare clientă (am aflat că predomină partea feminină), zâmbetul ei îmi place, mă face să mă simt o persoană importantă.

Îmi iau costumul special pentru procedura de masaj transdermic, dar întâi mergem la micul robocap cum îi spun eu aparatului  care cu tentaculele sale lungi mânuite cu abilitate de Corina îmi estompează ridurile fine din jurul ochior.

Nu aștept să mă întrebe de ce sunt abătută. Îi povestesc despre filmulețul văzut.

Îi simt zâmbetul jucăuș sub masca albastră care-i acoperă fața. 

 

 

Hm! Hai să-ți zic cum am transformat eșecul în succes.

Eram tânără, lucram la o companie de comunicații. Vindeam abonamente și telefoane. Visul meu era să ajung să conduc un magazin. Mi se părea atunci că este apogeul carierei mele. Cu un copil mic de mână și actele de divorț în cealaltă, lucram zi lumină ca să-mi împlinesc visul. 

Șeful mă numise leader pentru o echipă formata din 2 vânzători și 2 promotori. A fost un prim pas de ascensiune pentru mine. În doar câteva luni de când mă ocupam de vânzările pe caravană, am primit o veste minunată. Mi se propunea să devin team leader pentru 3 magazine: unul în Craiova, unul în Vâlcea și unul în Târgul Jiu. Altă avansare, alt pas făcut spre visul meu. În Vâlcea urma să se deschidă în scurt timp, iar cel din Tg jiu era încă în discuții. Magazinul din Craiova era ultimul pe listă.

A fost nevoie să trec printr-un training, ce urma să aibă loc la București. Toate bune și frumoase, bucurie mare în sufletul meu, în sfârșit visul devenea realitate. Însă plecarea mea la București a pus mari presiuni pe umărul meu. M-am panicat atunci când am aflat că voi participa doar la jumătate din curs, mai precis doar la săptămâna practică. Directorul firmei și persoana responsabilă cu trainingul angajaților, au considerat că eu sunt suficient de bună și nu am nevoie și de săptămâna de teorie.

Din când în când deschid ochii și o privesc, mânuiește cu precizie tentaculele aparatului de la capătul patului. Îmi întinde pe față un ser, mă întreabă dacă la atingerea aparatului simt disconfort, verifică cu privirea panoul cu senzori.

Povestea continuă

Copil în brațele mamei
Corina Șneapotă și fiul

Ei bine, mintea mea îmi zicea altceva. Am plecat spre capitală cu oboseală, stres și cu gânduri că nu sunt suficient de bună pentru a face față examenului și trainingului; eram convinsă că toți cei prezenți acolo vor fi mai buni ca mine pentru că parcurseseră partea teoretică. Începeam cursul dimineața devreme și terminam seara târziu. Gândul îmi zbura și la copil care-mi reproșa că mă vede puțin și rar. Trainerul juca rolul unui client foarte dificil căruia trebuia să-i fac față. Atunci am clacat. O țineam una și bună că așa ceva nu are cum să se întâmple în magazin. Am început să plâng. Toți mă priveau șocați. Nu știu exact ce mi s-a întâmplat în noaptea aia. Vorbeam ciudat. M-am întors acasă, le ziceam părinților că trec printr-o trezire spirituală, ei ziceau că-i depresie și m-au internat la psihiatrie. 

Orice ar fi fost, s-a terminat rău. 

 

Demiterea mea din funcția de team leader, a însemnat eșecul major al vieții mele.

Credeam în mintea mea și în sufletul meu că nu voi mai reuși niciodată să îmi mai realizez vreun vis. Zilnic îmi ziceam: De ce Doamne mi s-a întâmplat asta mie. În plus mă simțeam judecată de ceilalți și am avut luni de zile în care m-am îndepărtat de oameni. Pur și simplu credeam că atât am putut și că nu voi fi niciodată suficient de bună să mai realizez ceva. 

Însă la un an distanță, am participat la un workshop de 3 zile, ceva legat de subconștient, cred că se numea reprogramează-ți subconștientul. M-am dus la workshop cu intenția să pun bazele unei afaceri. Doar că nu știam exact ce vreau. 

Deschidere salon prin Start Up
Corina Șneapotă la deschiderea salonului

Prietenul la nevoie se cunoaște

Cineva m-a întrebat dacă nu vreau să-mi deschid o afacere în domeniul de înfrumusețare corporală, beauty cum se zice acum. Părinții mei au fost sceptici, îmi amintesc că tatăl meu îmi zicea: bine că ai depus acum pe fonduri, că ăștia de la putere au zis că nu mai dau bani, poate rămâi împrumutată prin bănci.

O prietenă m-a ajutat să întocmesc dosarul, l-am depus exact în termenul limită, am primit aprobarea. Un alt hop a fost să găsesc spațiul potrivit. Tot cu ajutorul prietenilor am reușit. Când simțeam că mă împotmolesc apărea și ajutorul. Ajutor divin!

În 2020 am deschis salonul. Multe afaceri se închideau din cauza pandemiei, eu deschideam.

Ce coincidență, îi întrerup eu vorbele. Tot în 2020 a mers și Cosmin Răileanu prima dată la emisiunea Imperiul Leilor ca să primească finațare pentru visul lui: Depozit Virtual. Atunci a fost refuzat. După doi ani s-a dus iar cu o solicitare de 2,5 milioane de euro pentru 10% din acțiuni. Mai bine că le-a refuzat ofertele. Știi ce a zis când le-a refuzat investitorilor oferta?

„Nu orice creștere rapidă este sănătoasă, iar valorile pe care le-am construit erau mai importante decât o expansiune grăbită”.

Așa își păstrează viziunea și valorile afacerii sale. Am mai scris pe blog despre una dintre cele mai mari campanii. SOS Galați când Depozitele Virtuale au renunțat la adaos prin mobilizarea a peste 50 de francizați și angajați. Acum Vindem-Ieftin.ro are 15 milioane de euro cifră de afaceri. 

un tablou cu firmele partenere
sursa foto vindem-ieftin.ro

Ei, eu nu sunt acolo. Am plecat de la zero trecând prin multe provocări. Normal că am mai avut eșecuri, însă am trecut cu mai multă ușurință peste ele. Am redescoperit abilități uitate, mi-a crescut încrederea în mine, atât de mult încât de curând am depus un alt dosar. Mi s-a aprobat proiectul, în curând semnez contractul. Mă extind. Acum să vezi provocări. 

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o?

Pentru orice problemă, există cel puțin două soluții.

Și aprob ce zice Cosmin la sfârșit în video:

Atât timp cât ai un vis, simți că trăiești și ești motivat să fii cel mai bun.

 Data viitoare îți povestesc despre un nou vis: o școală digitală pentru copii între 5 și 17 ani. Și sincer, abia aștept să dezvolt și acest proiect nou.

 

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog

Proba 2. Eșecul, cel mai bun mentor. Cum îl transformăm în succes

 

 

Autor

  • Gabriela Marinescu

    Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară.... Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul. Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi. Eu sunt Gabriela Marinescu

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy