Daisy Vet împrietenește și oameni și animale

Pisicul Alb-Negru

Iubirea pentru animale nu poartă haine cu etichete

logo Daisy-Vet
logo Daisy-Vet

Ușa clinicii  veterinare Daisy Vet  se deschise încet. Bărbatul își desfăcu haina în dreptul pieptului; un ghemotoc de blană plin de nisip și sânge, scânci.
– Nu mă certați Domniță că vin iar, dar l-a lovit o mașină și n-am putut să-l las acolo. Așa cum m-ați învățat nu l-am mai spălat de sânge.
– Dar Nea Ionică te-ai murdărit tot. Pune-l aici pe masă să-l examinăm. Pare că are nevoie urgent de o perfuzie.

Pisicuța galben portocalie
Pisic la terapie sursa daisy-vet.ro


– Ei asta-i acum, stau în drum de o haină murdărită! Sunt containerele pline. Vă rog să-l ajutați. Nici nu mai miaună, așa tare cred că-l doare.
– La prima vedere se pare că în afară de deparazitare are nevoie de analize veterinare, ecografie, radiologie veterinară, pare că și o endoscopie, asta că să vedem dacă nu are vreun organ intern afectat. Toate astea costă ceva bănuți. Știm amândoi că nu ai cum să suporți această cheltuială. Hai, o deparazitare și o sterilizare facem, dar aici e treabă serioasă.
– Vă rog Domniță, găsim noi un om cu suflet mare să plătească pentru pisoiaș.

Pisic bogat, pisic sărac

 

Ușa clinicii se redeschise; întîi își făcu apariția litiera apoi bărbatul care o ținea. O așeză cu grijă pe suportul special de lângă masa metalică pe care pisoiașul rănit abia respira. Personalul medical deja începuse să-i curețe blănița.
– Bună ziua, m-au trimis de la clinica Daisy Vet Aviației, mi s-a spus că doar aici în Băneasa aveți Cat Hotel. Am nevoie să-l las pe Blu, pisicul meu, timp de o săptămână la pensiunea felină. Este puțin cam dolofan ca să nu zic obez, colegii dumneavoastră au spus că ar avea nevoie de plimbare de 2 ori pe zi. Adevărul este că eu nu am timp, trebuie să și plec urgent, nu-l pot lua cu mine în această călătorie, trebuie să-l las în grija cuiva care știu că va avea grijă de el corespunzător.

pisic sursa imagine daisy-vet.ro

– Da, vă înțeleg în clinica noastră oferim servicii personalizate pentru pisicuțe atât pentru hrană cât și servicii medicale, conform indicațiilor stăpânului, sau ale medicului veterinar acolo unde este cazul. Hotelul beneficiază de aerisire și aer condiționat, supraveghere oră de oră în fiecare zi și asistență medicală zilnică. Dar nu avem inclus acest serviciu de plimbare. Ne pare rău. Avem multe ansambluri de joacă supraetajate cu sisal și scorbură. Și multe alte jucării…

sursa imagine daisy-vet.ro
ansambluri de joacă supraetajate cu sisal și scorbură sursa imagine daisy-vet.ro

 

– Doamnă e foarte leneș nici la bolul cu mâncare nu mai vine. Trebuie neapărat plimbat. Știu că am greșit toată vara i-am dat pepene galben dulce. Vă rog, achit tariful pentru serviciile  personalizate pentru hrană cât și pentru servicii medicale dacă este cazul dar și ceva în plus pentru a fi plimbat. Vă rog trebuie să găsim împreună o soluție. Este și foarte agresiv uneori nu se lasă luat în brațe de oricine.

În timp ce vorbeau, Nea Ionică se apropie de litieră, îl privi în ochi pe uriaș și-i spuse zâmbind:
– Dragule, al meu ești. Eu te plimb, stăpânul tău achită pentru rănitul meu tot: analize biochimice, hemoleucograma, electroliți, analize PCR.

Deschise ușa, introduse mâna dreaptă sub burta lui Blu și-l trase afară. Pisicul își întinse labele din față, își sprijini leneș capul de pieptul bărbatului.

Un barter din dragoste

– Domnule, îmi dați voie să mă prezint, eu sunt Ionică mare iubitor de animale de companie; e adevărat că sunt om al străzii, am luat niște hotărâri financiare nu foarte bune în viața asta. Dar iubesc clinica asta veterinara din Bucuresti, aici aduc toate animăluțele singure ca și mine. Toți de aici mă cunosc, ei știu că eu plimb la nevoie toate patrupedele. Le spun și povești. Despre alte animăluțe celebre: 

sursa daisy-vet.ro

Fram ursul polar care a fost prins de eschimoși în ținuturile polare, apoi vândut pentru zece sticle de rom, unui circ, apoi când bietul de el, nu și-a mai amintit acrobațiile spectaculoase pe care le făcea, a fost trimis înapoi.

Sau

Haciko un câine devotat ce-și astepta stăpânul în gara Shibuya, când acesta se întoarcea de la munca în fiecare zi la aceeași oră.

Sau

Cățelușa Laika care vagabonda pe strazile Rusiei, primul animal care a fost trimis în spațiu cu o navă.

Poveștile cu pisici le inventez pe loc în funcție de starea felinei pe care o supraveghez.

Daaar, asta costă. Vedeți micuțul de tremură pe masă? Are nevoie de îngrijire. Nu-mi dați mie banii.

Achitați serviciile medicale veterinare și pe cele cosmetice, căci după ce-l operează medicii de aici, să-l facem și frumos. Mai ales că Daisy Vet este unic importator a 2 linii de cosmetice de renume pentru animale, VIVOG și PSH. Păi nu știu eu! Ce ziceți, batem palma?

– Doamnă, înțeleg că-l cunoașteți pe domnul, (femeia aprobă printr-o mișcare a capului), atunci vă rog să-mi trimiteți costul intervenții medicale pentru pisicuțul rănit.

– Mulțumim domnule, vă comunicăm suma după ce colegii mei fac toate investigațiile necesare. Programul nostru cu publicul este Luni – Vineri: 09.00 – 21.00; Sâmbătă – Duminică: 09.00 – 16.00. În aceste intervale orare va fi plimbat Blu.
Un 
consultant nutriționist îi va stabili ce și cât va mânca. Are nevoie de o mică dietă. Vă vom face recomandările necesare pentru viitor. Din magazinele noastre puteți achiziționa hrana corespunzătoare.

Nea Ionică cum să-l numim pe mititel?
-Oranjadă! Mulțumim domnule pentru generozitate. Am spus eu că găsim un om cu inimă mare pentru animăluțe rătăcite!

 

Oranjadă
Oranjadă sursa arhiva proprie

PS. Oranjadă este bine. El și Blu sunt prieteni. Nea Ionică îi plimbă pe amândoi prin parc.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2023

Proba 12. Daisy Vet – aliatul de încredere pentru sănătatea animalului tău de companie

 

 

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy