Pentru liniştea ta şi a mea, ia-ţi SPACER!

 

–  Vai mami, ţi-ai luat căşti wireless, râde fiica mea de mine când ne vedem pe camerele de la telefon. Singură? Mare minunte. Tu cea anti_tehnică care nu ştiai nici cum să le conectezi la telefon pe cele cu fir!!! Cum ai reuşit?

 

–  Îţi povestesc imediat: ştii că din cauza benzinei care s-a scumpit am hotărât să las maşina în parcare şi să apelez pentru deplasarea către şi de la birou cu autobuzul. 

 

Multiplele aplicaţii pe care le suportă aparatul ăsta care ştie să facă de toate (mai puţin clătite!) îmi fac drumul mult mai uşor. 

Este micul meu computer. Dacă am noroc să găsesc un scaun (şi am, pentru că m-a născut mama cu noroc chior!) deschid un document drive şi încep să scriu. 

Sau îmi pun căştile în urechi şi dau drumul la un webinar, sau la o carte audio.

 

La început mi se părea foarte complicat să ţin în mână geanta, plăsuţa cu mâncare, telefonul; apoi era o adevărată aventură să conectez căştile în mufa telefonului, apoi să le fixez în urechi. Mă gândeam cu ciudă că ne-a dat Universul doar 2 mâini.

 

Sfat pe care l-aş da mămicilor ca mine: Când purtaţi căşti cu fir încercaţi să nu aveţi la gât lanțuri mari, sau cordeluţe pe cap, sau cercei gen creole.

Nu ştiu frate, cum fac firele alea de se înnoadă exact când fixez o cască în ureche. Până să găsesc cealaltă căscuţă, firul de la prima e undeva între cercel şi ureche, agăţat în nu știu ce agrafă, nu ştiu cum rătăcită în spatele capului deşi eu am proptit-o undeva în creştet.

Agrafa! de ea mă plâng acum.

 

Când reuşesc să am ambele căşti în ureche mă zguduie atât de tare autobuzul că – mi zboară din mână telefonul. 

Şi iar îmi aduc aminte că nu am lipit folia protectoare pe ecran. Noroc cu husa, dar şi aia e pe ducă! Într-o parte cade husa, în alta telefonul.

 

Da! călătoria cu autobuzul este o adevărată aventură. Mai puţin când eşti împrăştiat, uituc şi neîndemânatic, ca mine.

Acum câteva zile în faţa mea erau 2 fete care ascultau muzică cu sonorul la maxim. Mă şi gândeam ce telefon or avea de are aşa difuzor puternic. Aud o voce care ţipă la ele:

  • Fetiţelor! Mai sunt şi alţi oameni în autobuz. Luaţi-vă căşti! 

Fetele aveau o boxă la care-i testau funcţionalităţile! 

 

“Ce să spun, îmi zic în mintea mea, mare afacere şi cu astea!”

Lângă mine stătea o tânără care m-a privit amuzată cât timp m-am străduit distanţă de vreo 2 staţii, să-mi potrivesc căştile la telefon. 

Mulţumesc Domnului i s-a făcut milă de mine.

– De ce nu luaţi nişte căşti wireless? mă întreabă ea.

Îţi dai seama ce faţă am făcut. Eu singură pe un site cu tehnologie!

 

– Mulţumesc de sfat dar nu prea mă pricep cu tehnologia, zic eu. Astea le-am primit de la fiică. Nu ştiu ce să cumpăr. 

– Vă învăţ eu, dacă vreţi. 

– Vreau, zic eu hotărâtă.

– Deschideţi o pagină google şi tastaţi spacer.ro

– Oau! e cu astronauţi, zic eu,  când se deschide prima pagină. Sunt ca mine în spaţiu. Dar pare că ei sunt cu capul pe umeri, nu ca mine. Şi acum ce fac? 

–  Mergeţi la categorii produse: apoi la accesorii smartphone. Acum priviţi pozele pentru casti telefon. Care vă place: modelul care se aşează peste urechi, am şi eu pe mine mă amuză vine iarna le ţin şi pe post de acoperitoare pentru urechi în timp ce ascult muzică, sau cele cu fir de legătură, le puteţi lăsa din ureche se sprijină pe gât… aveţi multe modele.

 

Acum ştii cum sunt eu, dacă tot am prins-o aşa amabilă am plusat. 

 

– Dar folii pentru telefonul meu cum găsesc?

– Tot din categoria de produse, mergeţi pe accesorii apoi la caseta folii telefon; Sunt 5 pagini cu produse pentru că au folii pentru mai multe tipuri de telefoane. Vă uitaţi ce model aveţi şi scrieţi lângă lupă. Vor apărea pe pagină câteva modele cu diverse caracteristici: culoare material, transparent sau nu, protecţie suplimentară la şocuri… Vă uitaţi la fiecare şi alegeţi unul. Repet, aveţi mare grijă la modelul telefonului.

 

 

– Hai mami, să nu-mi spui că ţi-ai luat şi husă şi încărcător

 

– Ei ba nu! Până la destinaţie am “colindat” tot site-ul.  Şi am găsit şi cele 6 magazine principale unde pot să fac comanda tot on-line.

 

 

Ştii ce mi-a plăcut mult? Încărcătorul care are Funcție Fast Charging, e ca un stativ pe care aşezi telefonul. De fapt e un suport telefon; în timp ce se încarcă poţi viziona şi filme. Detectează singur dacă dispozitivul are nevoie de 5W, 7.5W sau 10W.

 

 

 

Şi dacă tot m-am prins în horă îmi iau şi încărcător smartphone pentru maşină, că au şi din ăla. Da, exact modelul pe care-l înfigi în locul dedicat brichetei auto. Şi vezi că am văzut şi pentru tine cu prindere magnetica Iphone. Dar uită-te tu pe site că ştii că nu mă pricep.

 

– Auzi mami, dar nu prea pari căzută din spaţiu! Văd că te-ai prins cum e cu tehnologia SPACER.. 

– Ei ba nu. M-a prins  astronautul din poză. Sunt în siguranţă.

 

 

 

Toate pozele din articol sunt preluate de pe situl spacer.ro

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022

Proba 17. O lume mereu conectată, cu Spacer

Gabriela Marinescu

Am multe roluri: fiică, soră, soție, mamă, mătușă, verișoară....
Aș fi vrut să fiu profesoară, dar viața m-a dus către o facultate cu profil tehnic. Nu știu dacă era în firea mea partea pragmatică; poate liceul industrial, mai apoi facultatea de electrotehnică m-au determinat să fiu o persoană practică. Mânuiesc cu ușurintă o bormașină electrică, o motosapă, repar instalația sanitară, dar cel mai mult îmi place să mânuiesc stiloul.
Îmi plac cuvintele. Sunt fascinată de puterea lor. Cu un cuvânt poți mângâia sau lovi.
Eu sunt Gabriela Marinescu

Articole recomandate

1 comentariu

  1. […] Pentru liniştea ta şi a mea, ia-ţi SPACER! […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy